Help

Waar komen de gegevens van HomeNode vandaan?

De gegevens van te koop staande woningen worden geleverd door www.huizenzoeker.nl.

Voor welk gebied zijn de gegevens beschikbaar?

Het dekkingsgebied is Nederland.

Wat betekenen de getallen die op de kaart getoond worden?

Elk label laat de vraagprijs van een woning zien, gedeeld door 1000.

Ik zie alleen maar te koop staande woningen in de omgeving waar ik nu ben. Kan ik ook woningen elders in Nederland zien?

Verplaats de kaart naar het gebied waar je woningen wilt zien. Klik vervolgens op vernieuwen-knop boven in beeld. Er worden maximaal 100 woningen tegelijk op de kaart getoond.

Kan ik voorkeuren instellen voor een woning die ik zoek?

Er zijn redelijk uitgebreide filter mogelijkheden. Klik Menu > Instellingen. Onder het hoofdstukje Filter instellingen kunnen zaken als prijs, soort woning, bouwjaar, woonoppervlakte en perceeloppervlakte ingesteld worden. Ook kun je filteren op hoelang een woning te koop staat.

Wat doet de instelling Toon alle woningen?

Als deze instelling aangevinkt staat, worden alle woningen in het geselecteerde gebied getoond. De eventueel ingestelde Filter instellingen hebben in dit geval effect op de kleur van de labels. De huizen die aan de filter instellingen voldoen zijn groen, de overige huizen zijn rood. Er worden maximaal 100 woningen getoond.

Als deze instelling niet aangevinkt staat, worden alleen de woningen getoond die voldoen aan de eventueel ingestelde Filter instellingen. Omdat er ook nu maximaal 100 woningen getoond worden, kun je hiermee een groter gebied doorzoeken. De maximale straal van het zoekgebied is 15 km.

Als ik een woning-label op de kaart aantik, verschijnt er een overzicht met informatie. Kan ik vanuit hier nog verder navigeren?

De auto start de auto-navigatie naar de woning. Het wandelende mannetje start de wandel-navigatie naar de woning. Het stilstaande mannetje start de streetview bij de woning. De blauwe link onderin opent een browser met meer details over de woning.

Waarom doet bij mij de wandel-navigatie het niet?

Je moet minstens Google Maps versie 4.5 op je telefoon geïnstalleerd hebben. Dit kun je gratis installeren via de Market.

Is streetview overal beschikbaar?

Nee. Streetview is beschikbaar voor veel locaties in Nederland, maar niet voor elke locatie.

Hoe kan ik zien of streetview beschikbaar is?

Door het uit te proberen (klik op het stilstaande mannetje). Als na enige tijd het scherm alsmaar zwart blijft, is streetview niet beschikbaar.

Advertenties

16 Reacties to “Help”

 1. Kees Maas Says:

  Ik heb HomeNode met veel plezier gebruikt op mijn Samsung Galaxy S2. Jammergenoeg werkt het niet goed op mijn nieuwe toestel, een Galaxy S4. Het kaartje laadt wel goed, maar tikken op de prijslabels werkt niet of maar heel soms, en dan traag. Het zou heel mooi zijn als dat gerepareerd kan worden.
  Vr.gr.
  Kees Maas

  • Alex van der Linden Says:

   Dag Kees,

   Dat is niet zo mooi. Ik heb zelf een Galaxy Nexus en nog wat oudere toestellen en een tablet (en daar werkt ie allemaal wel goed op), maar geen Galaxy S4. Mmm. Dit is lastig voor mij om op te lossen. Ik hoop dat ik binnenkort een keer iemand in mijn omgeving tegenkom met een S4. Dan kan ik kijken of ik het probleem snap.

   Als je nog additionele informatie hebt, laat het maar weten.

   Groeten, Alex

   • Kees Maas Says:

    Dag Alex, het is nu bijna een jaar later en het is er nog niet beter op geworden. De S4 van mijn vrouw reageert even traag of helemaal niet. Maar het is nog steeds wel handig om in een oogopslag de prijslabels te zien.
    Vr.gr. Kees Maas

   • Kees Maas Says:

    PS: Ik heb nog wat geëxperimenteerd. Doorklikken gaat moeizaam als het landkaartje op de achtergrond staat; het gaat zo goed als de luchtfoto achtergrond is.
    Vr.gr.
    Kees

 2. alex bezemer Says:

  Gaspeldoornlaan 8, 5552gc Valkenswaard
  Er zit een fout in de link naar huizenzoeker

 3. Kees Maas Says:

  Ik bedoel: zo goed als helemaal niet…

 4. Erwin Says:

  Mooie app,maar het is moeilijk om op de huizen te klikken werkt niet goed.

 5. Helen Says:

  Hoi, ik mis een functie om sold objects anders in de kaart weer te kunnen geven dan niet verkochte objecten.

 6. Peter Verspeek Says:

  Ik maak al geruime tijd met veel plezier gebruik van de app maar de laatste tijd krijg ik steeds de melding dat de verbinding niet lukt. Ook de app opnieuw installeren hielp niet. Mijn vraag is dus of er problemen met de app zijn of weten jullie een oplossing voor mijn probleem?

 7. Michiel Says:

  Fantastische app, gebruik hem al jaren. Echter sinds kort niet meer te gebruiken. Hij geeft meteen een foutmelding bij het laden van de huizen. Wat ook jammer is is dat de verwijzingen naar funda zijn verdwenen (toen de app het nog wel deed) ik hoop dat er binnenkort een update komt zodat de app het weer doet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s